Nagorno-Karabah: Azerbejdžan na nekim delovivima pokušava da probije odbranu

Izvor: Vostok.rs, 19.Okt.2020, 08:57

Nagorno-Karabah: Azerbejdžan na nekim delovivima pokušava da probije odbranu

U nekim delovima linije razdvajanja u Karabahu se poštuje režim humanitarnog prekida vatre, ali postoje delovi gde Azerbejdžan pokušava da probije odbranu, izjavio je savetnik predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah David Babajan.
„Sve ove akcije se suzbijaju. Mislim da će neprijatelj nastaviti sa aktivnim delovanjem u nekim oblastima“, rekao je Babajan. Prema njegovim rečima, glavni cilj azerbejdžanske vojske je veštačko jezero na reci Araks, na granici sa Iranom, koji uglavnom koristi iranska strana. „Neprijatelj pokušava da onesposobi ili zauzme ovo strateški važno čvorište, kako bi stekao poluge uticaja nad Iranom“, rekao je Babajan. On je dodao da je režim prekida vatre vremenski neograničen, uprkos tvrdnjama pojedinih predstavnika azerbejdžanske strane. „Ako govore o nekoliko dana, znači da nameravaju da pribegnu novim akcijama. Ali ovo primirje je vremenski neograničeno“, dodao je on. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.