Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadzor terorista na Internetu?

Berlin -- Kancelarka Nemačke kaže da Nemačka treba da dozvoli službama bezbednosti da kontrolišu Internet zbog suzbijanja terorizma.

"Postoji mogućnost da stvorimo prostor u kom će teroristi biti bezbedni, a da država u njega ne može da uđe", rekla je Angela Merkel.

Ministar unutrašnjih poslova Volfgang Šojble, član Demohrišćanske unije, koju predvodi Angela Merkel, nastoji da izdejstvuje odobrenje da nemačka Savezna uprava za kriminal može da vrši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on-lajn pretrage.

U Nemačkoj je pitanje unutrašnje bezbednosti dospelo u žižu otkako su vlasti nedavno uhapsile tri muškarca osumnjičena za članstvo u jednoj militantnoj islamskoj organizaciji.

Koalicioni partner CDU-a, Socijaldemokratska partija Nemačke, saopštila je da se u načelu ne protivi kontroli Interneta, ali da takve pretrage u svakom konkretnom slučaju treba da odobri vrhovni sud.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.