Nađeno telo VRHUNSKOG EPIDEMIOLOGA, identifikovan na osnovu SAMO JEDNOG DETALJA

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađeno telo VRHUNSKOG EPIDEMIOLOGA, identifikovan na osnovu SAMO JEDNOG DETALJA

Nejasne okolnosti smrti!

Telo vrhunskog epidemiologa američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), koji je nestao pre više od sedam nedelja, nađeno je u reci u blizini njegove kuće u severozapadnom delu Atlante.

Za sada nema znakova koji bi ukazivali na nasilje i ubistvo, ali okolnosti pod kojima je stradao za sada nisu najjasnije, saopštile su američke vlasti.

Telo epidemiologa Timotija Kaningema (35) nađeno je delimično potopljeno u vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i mulju, na teško pristupačnom terenu, na zapadnoj obali reke Čatahuči, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Vatrogasno-spasilačke službe Kortez Staford, prenosi AP.

"Pošto je istraga u toku, nemamo dokaze koji bi ukazivali na nesrećni slučaj, samoubistvo niti bilo šta drugo osim da se Kaningem utopio", rekao je glavni okružni medicinski veštak Jan Gornijak.

Timothy Cunningham, the CDC Employee Missing Since February, Has Been Found Dead,https://t.co/sXhZQbOhOt

Prema njegovim rečima, telo je nađeno u fazi raspadanja, ali je identifikovano na osnovu zuba.

Telo su pronašli ribolovci, koji su odmah pozvali policiju, naveo je Staford, istakavši da je telo nađeno u oblasti koji su vlasti pretraživale u februaru, ali tada ništa nisu pronašle.

Kaningem je bio epidemiolog federalne agencije sa sedištem u Atlanti, a nestao je 12. februara, što je njegova porodica prijavila četiri dana kasnije nakon što je u njegovoj kući zatekla samo njegovog psa.

CDC je saopštila da je Kaningem 1. jula dobio "unapređenje za izuzetnu stručnost".

Body Found In Chattahoochee River Identified as Missing CDC Worker Timothy Cunningham https://t.co/Usj7OYtm0S pic.twitter.com/esFqG4hHXY

Policija je ranije saopštila da nema dokaze o ubistvu, ali da tu mogućnost ne može da isključi.

Građanska grupa koja se bori protiv kriminala "Krajm stopers" (Crime Stoppers) ponudila je nagradu od 15.000 dolara za informaciju koja bi ukazala na bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Vlasti će se sada fokusirati na pokušaje da rekonstruišu poslednje trenutke života ovog vrhunskog epidemiologa, navodi američka agencija.

Timoti Kaningam, proučavao je i došao do značajnih otkrića vezanih za viruse Zike i Ebole.

Kako navode njegovi najbliži, požalio se 12. februara supervizorima na poslu da se ne oseća dobro i rano je otišao kući sa posla.

Kada je nađeno njegovo telo, na nogama su mu bile patike za trčanje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.