Nađeno 14 obezglavljenih tela

Izvor: B92, 08.Jan.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađeno 14 obezglavljenih tela

Akapulko -- U poznatom meksičkom letovalištu Akapulku su pronađena tela 15 ubijenih muškaraca, od kojih su sva osim jednog bez glave, javili su lokalni mediji.

U blizini tela ubijenih muškaraca pronađeni su izgoreli kamion i još četiri uništena vozila, navode meksički mediji.

Žrtve su pronađene rano jutros blizu jednog tržnog centra, zajedno s pretećim pisanim porukama, što je uobičajen znak da su ubistvo izvršili pripadnici narkokartela.

Jutrošnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otkriće obezglavljenih tela najveći je broj žrtava pronađenih na jednom mestu od kada je meksički predsednik Felipe Kalderon pokrenuo ofanzivu protiv narkokartela krajem 2006.

Tela su pronađena u delu grada koji uglavnom ne posećuju turisti i sve su muškarci u dvadesetim godinama.

Akapulko je poslednjih nekoliko godina sedište krvavih obračuna među narkobandama, podsećaju agencije.

U Meksiku je ubijeno više od 30.000 ljudi od 2006. i odluke meksičkog predsednika da angažuje ne samo policiju, već i vojsku i ostale bezbednosne snage u suprotstavljanju narkotrgovcima koji su glavni snabdevači američkog tržišta narkoticima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akapulko: Pronađeno 15 obezglavljenih tela

Izvor: Blic, 08.Jan.2011

MEKSIKO SITI - Najmanje 15 obezglavljenih tela pronađeno je danas nadomak jednog tržnog centra u turističkom mestu Akapulko, saopštila je meksička policija. .."Na trotoaru tržnog centra Placa Senderos pronađeno je 15 obezglavljenih tela muškaraca starih između 25 i 30 godina", navodi se u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Masakr u Akapulku

Izvor: RTS, 08.Jan.2011

Petnaest obezglavljenih tela, žrtava obračuna narko bandi, pronađeno nadomak jednog tržnog centra u turističkom mestu Akapulko, saopštila meksička policija. ..Meksička policija je u poznatom letovalištu Akapulko u blizini jednog tržnog centra pronašla 15 obezglavljenih tela..."Na trotoaru...

Nastavak na RTS...

Masakr u Akapulku: 15 obezglavljenih tela

Izvor: Mondo, 08.Jan.2011

Najmanje 15 obezglavljenih tela pronađeno je danas nadomak jednog tržnog centra u turističkom mestu Akapulko.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.