Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena olupina aviona?

Makašar -- Brod indonežanske mornarice detektovao metal na dnu okeana. Možda reč o olupini aviona nestalog pre nedelju dana.

Kako je precizirano, metal je otkriven na tri lokacije u prečniku od nekoliko kilometara i na dubini od 1.500 do 2.000 metara. Brod mornarice SAD, koji takođe učestvuje u potrazi za boingom 737, krenuo je ka vodama zapadno od ostrva Sulavezi kako bi pomogao u pretrazi, rekao je komandant Gatot Sudijanto.

Do sada je utvrđeno da je avion >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanije Adam er posle sat vremena leta sa Jave za Manadu naišao na jake vetrove i oluje, zbog kojih je morao dva puta da promeni pravac. Pilot nije izdao upozorenje, niti je prijavio tehničke probleme pre no što je avion nestao sa radara iznad grada Madžene na zapadnoj obali, rekli su zvaničnici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.