Izvor: RTS, 17.Feb.2022, 14:59

"Nacistički pozdrav" bugarskog evroposlanika, kaže da je reč o lovu na veštice

Bugarski evroposlanik Angel Džambaski je u sredu uveče naizgled salutirao nacističkim pozdravom dok je napuštao debatu o vladavini prava. Zamenica predsednika EP koja je predsedavala sednicom, traži da on bude sankcionisan, dok Džambaski navodi da je na delu "lov na veštice".
Pina Pićerno, koja je predsedavala jučerašnjom sednicom, osudila je salutiranje bugarskog evroposlanika i tražila da on bude kažnjen.

"Smesta sam osudila to što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodilo i zatražila sam da ovakav nedostojan i neprihvatljiv čin bude sankconisan. Evropski parlament je živi spomenik demokratije protiv varvarizma naci-fašizma", navela je Pina Pićerno na Tviteru.
Ubrzo je stigao i odgovor bugarskog evroposlanika iz desničarske grupe Evropskih konzervativaca i reformista.

"Vicepredsednica parlamenta je izvadila nešto iz konteksta, naduvala tu priču i krenula u lov na veštice. Svi ostali su zagrizli mamac. ALi budite oprezni jer možda vas optuže za ito to. Ako uole imate časti, izvinićete se za kampanju koju ste pokrenuli protiv mene", naveo je Angel Džambaski na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NACISTIČKI POZDRAV USRED EU Čin bugarskog poslanika izazvao SKANDAL u Evropskom parlamentu (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Feb.2022

Predsednica Evropskog parlamenta mogla bi da pokrene disciplinski postupak protiv jednog bugarskog poslanika koji je, kako se čini, salutirao nacističkim pozdravom kada je u sredu uveče napuštao plenarnu debatu o vladavini prava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.