Nacisti učili pse da govore i čitaju?

Izvor: Blic, 24.Maj.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacisti učili pse da govore i čitaju?

BERLIN - Nemci su pokušavali da naprave armiju pasa koji umeju da govore i čitaju, otkriva novo istraživanje profesora sa univerziteta u Kardifu.

Adolf Hitler je tokom tridesetih godina prošlog veka, prema rečima profesora Jana Bondesona, osnovao specijalnu školu za pse gde su oni dresirani da razumeju i govore nemački jezik, kako bi bili od pomoći u ratne svrhe.

Nacisti su pronalazili najinteligentnije pse i učili ih u školi "Tier-Sprechschule” u Lojteburgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da komuniciraju kao ljudi.

Bondeson je izučavajući nacistički eksperiment sa psima pronašao i neke navodne dokaze o uspešnom treniranju.

Jedan od tih pasa polaznika te škole je navodno na pitanje : "Ko je Adolf Hitler?”, "odgovarao” sa "Moj Firer” (Mein Fuhrer), lavežom imitrajući ljudski glas.

Drugi primer je pas Rolf, erdejl terijer, koji je šapom pokazivao na pojedinačna slova i tako "ispisivao” reči, pa i cele rečenice, tvrdi Bondeson.

"Neki veoma čudni eksperimenti su se odvijali u ratnom periodu u Nemačkoj u vezi sa komunikacijom između pasa i ljudi. Sam Hitler je bio zainteresovan za korišćenje 'edukovanih’ pasa u ratne svrhe i on je savetovao predstavnike nemačke vojske da prouče njihovu korisnost na terenu.

Bondeson je u Berlinu pronašao stare novine koje svedoče o nacističkom eksperimentu sa psima.

U novinama je čak napisano da je pas Rolf, najnapredniji učenik, "govorio” o religiji, učio strane jezike, "pisao” poeziju i jednom prilikom "rekao da želi da ide u vojsku jer ne voli Francuze”.

Nemački poenter po imenu Don je mogao da kaže: "Gladan sam. Dajte mi keks”.

Ovu neverovatnu priču o nemačkim psima koji govore Bondeson je objavio u knjizi "Neverovatni psi: Kabinet psećih zanimljivosti”.

Hitler je bio poznati ljubitelj pasa i imao je dve nemačke ovčarke Blondi i Belu. On je, navodno, ubio Blondi pre nego što je i sam sebi oduzeo život u bunkeru u kome se krio.

Povezane vesti: Poslednji Hitlerov telohranitelj i dalje dobija pisma obožavalaca Hitler planirao da napadne London i Njujork letećim tanjirima Staljin dva puta sprečio atentat na Hitlera Optuženi nacista Demjanjuk tvrdi da je Hitlerova žrtva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hitlerovi psi-specijalci koji govore

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2011, 05:24

Nemci su pokušavali da naprave armiju pasa koji umeju da govore i čitaju, otkriva novo istraživanje profesora sa univerziteta u Kardifu...Adolf Hitler je tokom tridesetih godina prošlog veka, prema rečima profesora Jana Bondesona, osnovao specijalnu školu za pse gde su oni dresirani da razumeju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.