Na ulicama Hongkonga ponovo desetine hiljada ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ulicama Hongkonga ponovo desetine hiljada ljudi

Desetine hiljada demonstranata i pored jake kiše okupilo se danas u Hongkongu na još jednim prodemokratskim demonstracijama, a organizatori su apelovali okupljanje bude mirno.

Veliki broj demonstranata okupio se u parku u tom gradu odakle obično kreću u šetnju. Oni su sa skupa poručili vladi da su odlučni da ne odustanu od svojih zahteva u pet tačaka, koji između ostalog traže ostavku predsednice hongkonške vlade Keri Lam, demokratske izbore i nezavisnu istragu o policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << upotrebi sile.

"Stajaćemo ovde i stupiti u akciju sve dok nam ne odgovore. Zajedno imamo više snage", rekao je na skupu student Harli Ho. On je dodao da ih vremenske neprilike neće odvratiti.

Jedan od organizatora, Boni Leung rekao je da je "danas dan mira", da se nada da neće biti haotičnih situacija i da se nadaju da će "pokazati svetu da ljudi iz Hongkonga mogu biti potpuno mirni". On je dodao da će policija biti kriva ako izbije bilo kakav haos.

Nekoliko poslednjih demonstracija obeležili su sukobi demonstranata i policije i trajali su satima nakon završetaka mirnih demonstracija i skupova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.