Na rad u Dubrovnik mogu samo hrvatski državljani iz BiH

Izvor: Glas javnosti, 21.Maj.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na rad u Dubrovnik mogu samo hrvatski državljani iz BiH

SARAJEVO - Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine (BiH) zbog diskriminacije prekinula je dogovor sa jednom turističkom firmom iz Dubrovnika koja je tražila 150 sezonskih radnika, ali samo onih koji imaju hrvatsko državljanstvo.

Sarajevski Dnevni avaz piše da je dubrovačka firma, čije se ime ne navodi, bila zainteresovana za kuvare, konobare i sobarice.

U Agenciji su listu rekli da su oglas objavili u entitetskim zavodima za zapošljavanje koji su prikupili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << spiskove kandidata. "Međutim, onda nas je firma iz Hrvatske obavestila da može da primi samo radnike iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.

Pošto je to jedna vrsta diskriminacije i nije u skladu s konvencijama, mi smo prekinuli dalju saradnju na tom oglasu", rečeno je Avazu u toj agenciji.

U Agenciji, kako se navodi, kažu da je zbog ekonomske krize smanjen broj sezonskih poslova. Međutim, dodaje se, Agencija saznaje da određeni broj radnika u Hrvatsku i manjim delom u Crnu Goru ide kako bi radio na crno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.