Na pumpama u Bugarskoj prodaju gorivo Islamske države

Izvor: Blic, 01.Mar.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pumpama u Bugarskoj prodaju gorivo Islamske države

Gorivo "Islamske države" stiže u Bugarsku i prodaje se na benzinskim pumpama, piše sofijska štampa.

Gorivo u Bugarsku dolazi iz carinskog skladišta u Grčkoj i namijenjeno je za unutrašnju isporuku u EU, navodi dnevnik "Trud" koji se poziva na izvor iz carine.

Elektronskim posmatranjem morskog saobraćaja utvrđeno je da tankeri, pre odlaska u Grčku, a odatle za Bugarsku, putuju do sedam turskih pristaništa u Crnom i Sredozemnom moru.

Smatra se da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tamo tankira krijumčareno gorivo iz Sirije i Iraka, koje kontroliše teroristička organizacija "Islamska država".

Sofijski list navodi da je gorivo slabog kvalitete jer se proizvodi u tehnološki zastarelim rafinerijama.

Benzin od evrostandarda odstupa za 20-40 odsto, a dizel gorivo od 35 do 70 odsto što je siguran znak da ne potiče iz grčkih carinskih skladišta već da tankeri putuju do Grčke da bi se snabdeli dokumentima.

Bugarske službe već peti dan za redom kontrolišu benzinske pumpe u Sofiji i u još 15 oblasti u zemlji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gorivo Islamske države se prodaje na bugarskim pumpama

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2016

Gorivo Islamske države stiže u Bugarsku i prodaje se na benzinskim pumpama...Gorivo u Bugarsku dolazi iz carinskog skladišta u Grčkoj i namenjeno je za unutrašnju isporuku u EU, navodi dnevnik "Trud" koji se poziva na izvor iz carine...Elektronskim posmatranjem morskog saobraćaja utvrđeno je da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.