Na protestima u Iraku poginulo 67 osoba

Izvor: B92, 27.Okt.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestima u Iraku poginulo 67 osoba

Najmanje 67 Iračana je poginulo, a više stotina je povređeno u sukobu sa bezbednosnim snagama tokom drugog dana antivladinih protesta, kažu bezbednosni izvori.

U pokušaju da smiri nasilje premijer Abdul Mahdi naredio je da pripadnici Protivterorističke jedinice (CTS) izađu na ulice Bagdada i grada Nasirije na jugu Iraka, javlja Srna, a prenosi Blic.

Bezbednosni izvori rekli su da su pripadnici ove jedinice dobili naređenje da "iskoriste sve neophodne mere" za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okončanje protesta.

Oko ponoći pripadnici CTS su preuzeli kontrolne punktove oko trga Tahrir i krenuli su u rasterivanje demonstranata ispaljujući suzavac.

Pripadnici CTS razbili su demonstracije i u Nasiriji, gde je uhapšeno više desetina ljudi.

Demonstracije zbog korupcije i teškog ekonomskog stanja u Iraku ponovo su počele u petak.

U sukobima pre dve sedmice između pripadnika bezbednosnih snaga i demonstranata poginulo je 157, a povređeno više od 6.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.