Na obilježavanju stradanja Srba u Oluji u Prijedoru foto Bošnjaka protjeranih iz istočne BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2023, 12:51

Na obilježavanju stradanja Srba u 'Oluji' u Prijedoru foto Bošnjaka protjeranih iz istočne BiH

Na obilježavanju stradanja Srba u akciji Hrvatske vojske 'Oluja', na kojem su u Prijedoru govorili i predsjednici Srbije i bh. entiteta Republika Srpska (RS), iza govornika prikazana je fotografija žene bošnjačke nacionalnosti koju su srpske snage protjerale iz istočne Bosne 1995. godine. Beogradska agencija "Pozitiv" je preuzela odgovornost za objavljivanje fotografije, a reagovalo je i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS, rekavši da je u pitanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fotografija bošnjačkih izbeglica na obeležavanju sećanja na žrtve "Oluje" greška agencije iz Srbije

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2023

Na obeležavanju stradanja Srba u akciji "Oluja" 1995. godine, na ekranu iza govornika prikazana je fotografija Bošnjakinje nastala za vreme progona Bošnjaka u istočnoj Bosni 1995. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.