Na lotou u SAD izvučen dobitak od 640 miliona dolara, dele ga tri osobe

Izvor: Blic, 01.Apr.2012, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na lotou u SAD izvučen dobitak od 640 miliona dolara, dele ga tri osobe

Tri pobednička tiketa američke državne lutrije, čiji je dobitak 640 miliona dolara, inače najvredniji tiket svih vremena, prodata su u Ilinoisu, Kanzasu i Merilendu, saopštili su predstavnici državne lutrije, tako da će svaki od njih vredeti nešto više od 213 miliona dolara bez poreza.

Za sada se još ne znaju imena dobitnika, ali se zna da su još tri osobe dobile po milion dolara, a 158 ljudi po 250.000 dolara za pogođenih prvih pet brojeva.

Prethodni rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u SAD iznosio je 390 miliona dolara kada su 2007. ovaj iznos podelila dva dobitnika koja su kupila tikete u Džordžiji i Nju Džerziju.

Inače, Amerikanci su potrošili blizu 1,5 milijardi dolara u nadi da će osvojiti džekpot.

Dobitna kombinacija 2,4,23,38,46, 23

Prema izjavama stučnjaka, budući milioner će po svoj novac doći tek za nekoliko nedelja, pošto će pre toga najverovatnije konsultovati advokate.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.