Na čelu turske vojske ostaje general Akar

Izvor: RTS, 28.Jul.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na čelu turske vojske ostaje general Akar

Turski Vrhovni vojni savet je odlučio da na čelu oružanih snaga zadrži generala Hulusi Akara, saopštio je portparol saveta Ibrahim Kalin.
Savet je izvršio još nekoliko izmena, dan nakon što je turska vojska otpustila gotovo 1.700 pripadnika zbog uloge u neuspelom puču 15. i 16. jula, prenosi Rojters.

Turski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Redžep Tajip Erdogan želi da oružane snage i nacionalna obaveštajna agencija (MIT) budu pod kontrolom predsedništva, izjavio je nešto ranije jedan turski zvaničnik.
Tako nešto bi zahtevalo ustavne promene, a to mora da odobri i opozicija, citirali su turski mediji Erdogana, prenosi Rojters.
Ove izjave su usledile nakon što je ranije danas održan sastanak Vrhovnog vojnog saveta na kome se očekivao dogovor o opsežnim izmenama u redovima oružanih snaga nakon neuspelog puča 15. jula.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zadržan komandant turske vojske, penzionisano 48 generala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2016, 07:53

Tursko vrhovno vojno vijeće unaprijedilo je 99 pukovnika u čin generala ili admirala i poslalo u penziju 48 generala u okviru godišenjeg preustroja, objavila je vojska danas. Predsjednik Redžep Tajib Erdoan odobrio je odluke Vrhovnog vojnog vijeća, prema kojoj je kao vrhovni komandant zadržan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.