Na aerodromu su oduzeli pošiljku s kornjačama, i počela je akcija spašavanja vredna 600.000 evra

Izvor: BKTV News, 23.Avg.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aerodromu su oduzeli pošiljku s kornjačama, i počela je akcija spašavanja "vredna" 600.000 evra

U Španiji je spašeno 1.100 kornjača i 750 jaja kornjača, a tom prilikom uhapšene su tri i privedene tri osobe, saopštio je danas Evropol.

Operacija Koahulja izvedena je u okviru akcije Evropola "Nautilus", koja je počela u februaru 2017. godine, kada su službenici španske Civilne garde oduzeli pošiljku kornjača na aerodromu Majorka.

Kako se navodi u saopštenju, očekuje se da će broj kornjača rasti jer oko 200 ženki treba da snese jaja. Među pronađenim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kornjačama je 14 od 50 ugroženih vrsta kornjača iz Kanade, Meksika, Južne Afrike, SAD.

Vrednost pronađenih kornjača procenjena je na 600.000 evra, dok među njima ima i kornjača koje pojedinačno vrede po 10.000 evra.

Vlasnici otkrivene farme sarađivali su sa prodavnicama kućnih ljubimaca u Barseloni, specijalizovanim za prodaju egzotičnih životinja.

Zajedničkom akcijom dve osobe su uhapšene na Majorki, jedna u Barseloni, a još tri su privedene u oba grada i oni su optuženi da su počinili prekršaj protiv divlje flore i faune, krijumčarenje zaštićenih vrsta i pranje novca.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Razmontirana najveća ilegalna farma kornjača u Evropi

Izvor: Večernje novosti, 23.Avg.2018

U Španiji je spašeno 1.100 kornjača i 750 jaja kornjača, a tom prilikom uhapšene su tri i privedene tri osobe U Španiji je spašeno 1.100 kornjača i 750 jaja kornjača, a tom prilikom uhapšene su tri i privedene tri osobe, saopštio je danas Evropol.Operacija Koahulja izvedena...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.