Na Paradi pobede će biti predstavljeno nekoliko novina

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Paradi pobede će biti predstavljeno nekoliko novina

Na Paradi pobede 2018. godine biće predstavljeno nekoliko novina, rekao je general-pukovnik Oleg Saljukov, komandant kopnenih snaga, a koji će voditi paradu na Crvenom trgu.
Prema njegovim rečima, publika će moći videti borbeno vozilo BMPT "Terminator", PVO sistem ZRK "Tor-M2", borbena vozila "Tajfun-K", specijalno oklopno vozilo VPK-233136 "Tigar", blindirano vozilo "Ural-432009 " i takođe blindirano vozilo "Patrol".

Na Paradi na Crvenom trgu biće predstavljeno više od 120 jedinica modernog oružja i vojne opreme.

Vežbe za Paradu pobede počele su 28. marta u Alabinu, u blizini Moskve. Od 9. aprila, vazdušna komponenta parade će im se pridružiti. Noćna proba na Crvenom trgu održaće se 26. aprila i 3. maja, a generalna proba 6. maja.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.