Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Meterhornu pronađena tela dvoje britanskih alpinista

Tela dvoje britanskih alpinista koji su nestali pre dva dana pronađena su na Materhornu, rekli su danas italijanski spasioci.

Two British climbers found dead on the Matterhorn https://t.co/rU2Pa5WBxV pic.twitter.com/9SNRzedFrj

Spasioci su potvrdili da su oba tela pronađena u provaliji na visini od 4.000 metara.

Akcija potrage i spasavanja počela je u kasnim satima u četvrtak, 6. avgusta, ali je odgođena juče usled nevremena.

Veruje se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << alpiniste iznenadilo neuobičajeno hladno vreme, a prema nekim izveštajima jedno od njih dvoje je bilo neadekvatno obučeno.

Alpinisti su unapred obavestili pripadnike službe za spasavanje o planiranoj ruti, prenosi Bi-Bi-Si.

Pretpostavlja se da radnici spasilačke službe usled lošeg vremena nisu mogli da stignu na lokaciju na kojoj su alpinisti bili juče ujutru, odnosno pre dva dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tela britanskih alpinista pronađena na Materhornu

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016

Tela dvoje britanskih alpinista koji su nestali pre dva dana pronađena su na Materhornu, rekli su danas italijanski spasioci...Spasioci su potvrdili da su oba tela pronađena u provaliji na visini od 4.000 metara...Akcija potrage i spasavanja počela je u kasnim satima u četvrtak, 6. avgusta, ali je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.