Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno 12 osoba

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno 12 osoba

ZAGREB, 10. oktobra 2012. (Beta) - Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno je 12 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita i zloupotrebe sluzbenog položaja, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

ZAGREB, 10. oktobra 2012. (Beta) - Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu uhapšeno je 12 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela primanja mita, davanja mita i zloupotrebe sluzbenog položaja, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << unutrašnjih poslova.Policija nije saopštila detalje antikorupcijske akcije, niti identitet uhapšenih, ali mediji navode da su medju uhapšenima profesor anatomije, dvoje njegovih asistenata, sekretarica studentske službe i nekoliko studenata koji su navodno kupovali ispite.Protiv njih je podneta krivična prijava.Dekan Medicinskog fakulteta Davor Miličić izjavio je za Novi list da se za korupciju sumnjiče profesor i dvoje zaposlenih za tom zagrebačkom fakultetu. Oni su odlukom uprave fakulteta suspendovani dok traje istraga, a dvoje studenata dobili su zabranu studiranja, piše na svom portalu Riječki dnevnik.Prema pisanju medija, reč je o nastavku antikorupcijske istrage Indeks, pokrenute 2007. na zagrebačkom Saobraćajnom i Pravnom fakultetu. Tom akcijom bilo je obuhvaćeno više od sto profesora, studenata i članova njihovih porodica.Do sada je pravosnažno završen samo slučaj kupoprodaje ispita na Saobraćajnom fakultetu, gde je na zatvorske kazne osudjeno devet profesora i četvoro posrednika, a profesori su dobili i petogodišnju zabranu profesorskog rada. Pored njih, 17 osoba je kažnjeno uslovno.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.