Na MKS curi amonijak

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na MKS curi amonijak

12.05.2013. -

Kosmonauti MKS Tomas Mašbern i Kristofer Kesidi će obaviti neplanirani izlaz u otvoreni kosmos da bi pronašli mesto gde curi amonijak, saopštio je izvor iz raketno-kosmičke industrije.

Prema informacijama koje su ranije objavljene na sajtu NASA, „posada 35. ekspedicije je saopštila da je videla male bele pahulje koje izlaze iz jedne sekcije stanice“.

Onda je posada potvrdila da je, najverovatnije, došlo do curenja amonijaka iz sistema za hlađenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Izvor je saopštio da je o ovom događaju informisana i ruska strana.

NASA u međuvremenu tvrdi da „stanica i dalje radi normalno i da posadi ne preti nikakva opasnost“.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Astronauti MKS se spremaju da izađu u otvoreni kosmos

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2013

12.05.2013. -..Međutim, definitivna odluka po tom pitanju još uvek nije doneta. Očekuje se do kraja dana, saopštio je danas zvanični predstavnik NASA Rob Nevias. Pretpostavlja se da Kristofer Kesidi i Tomas Mašbern pokušavaju da saniraju curenje amonijaka sa spoljne površine stanice. Kosmička...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.