Izvor: B92, 25.Feb.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: SAD da pomognu gladnima

Vašington -- Smanjenje gladi u svetu trebalo bi, uprkos ekonomskoj krizi, da bude prioritet američke administracije, poručuje koalicija američkih nevladinih organizacija.

SAD bi trebalo da povećaju potrošnju za pomoć u hrani i u poljoprivredi za 60 odsto u 2010. godini, na 6,36 milijardi dolara, i da obećaju da će do 2014. godine ta pomoć biti 13,31 milijardu dolara, navodi grupa od više od 30 organizacija.

Dva kongresmena su rekla da će u predstojećim nedeljama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predložiti zakon prema planu nevladinih organizacija, koje traže da se promeni vrsta američke pomoći u hrani za skoro milijardu gladnih ljudi u svetu.

Te organizacije su postigle konsensus da bi tradicionalne pošiljke pomoći s hranom proizvedenom u SAD trebalo preinačiti i u pomoć u novcu i razvojnim programima.

Skupoća hrane je prošle godine katastrofalno pogodila siromašne širom sveta, izazivajući nerede u više zemalja, a sadašnja ekonomska kriza preti da smanji sredstva za pomoć.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.