NOVA ERUPCIJA Jedan od najaktivnijih vulkana na svetu ponovo izbacuje pepeo i lavu

Izvor: Press, 08.Feb.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA ERUPCIJA Jedan od najaktivnijih vulkana na svetu ponovo izbacuje pepeo i lavu

Vulkan Merapi u Indoneziji, jedan od najaktivnijih u svetu, danas ponovo izbacuje sivi pepeo u nebo dok se niz njegove padine kreće lava.
Foto:Blic
Vlasti za sada nisu objavile uzbunu posle erupcije koja je počela sinoć po lokalnom vremenu.
Svaka aktivnost Merapija je uzrok za brigu. Lokalno stanovništvo ranije je moralo da se sklanja iz kruga od pet kilometara oko vulakna u vreme erupcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Tokom prethodne velike erupcije 2010. godine poginulo je više od 300 ljudi, a oko 280.000 moralo je da bude evakuisano, podseća AFP.
Indonezija ima više od 17.000 ostrva i blizu 130 aktivnih vulkana. Ova država nalazi se na paficičkom "vatrenom prstenu", koji je jedno od seizmološki najaktivnijih područja u svetu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.