Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠTA BEZ PUTINA Zašto je Rusija VAŽAN FAKTOR američkih izbora

Predsednički kandidati u SAD koriste Rusiju u svojim kampanjama kako bi porazili protivnika.

Među Amerikancima i dalje Rusija važi za potencijalnog opasnog neprijatelja i mnogi je se plaše.

Pre četiri godine Barak Obama se pred izbore rugao svom tadašnjem rivalu republikancu Mitu Romniju koji je rekao da je “Rusija najveći neprijatelj SAD”.

“Osamdesete godine su pozvale i traže da im vratiš spoljnu politiku”, našalio se Obama u poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << debati kandidata za predsednika SAD 2012. godine.

Za samo četiri godine, situacija se obrnula i sada demokrate žele da ubede Amerikance da su Rusi “loši momci”, a republikanski kandidat vodi politiku popuštanja ruskoj vladi.

Prošlog decembra ruski predsednik je republikanskog kandidata Donalda Trampa nazvao “veoma pametnom i talentovanom osobom” i pozdravio njegovu želju za bližim odnosima sa Rusijom.

Tramp mu je uzvratio komplimentima i hvalio se svojim „odnosom“ sa Putinom, kao jednim od najboljih dokaza njegovog dobrog vođenja spoljne politike.

Kada su američki stručnjaci rekli da su ruske obaveštajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta, Tramp je javno pozvao Rusiju da hakuje i objavi još podataka.

Pročitajte još

Zbog toga su mnogi Amerikanci ubeđeni da je Putin naredio hakerima da diskredituju demokrate kako pomogao Trampu.

Sa druge strane demokratska kandidatkinja Hilari Klinton upravo odnos Trampa i Rusije koristi kao glavno oružje protiv rivala.

U kampanji demokrata se ukazuje na opasnost koju po Ameriku predstavlja Trampova politika i jačanje Rusije.

Poslednje ankete pokazuju da je Trampova popularnost opala i to delom zbog politike prema Rusiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.