Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS-ova ekološka akcija u Nacionalnom parku „Fruška gora“

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, danas je u Nacionalnom parku „Fruška gora“ organizovana ekološka akcija uređenja i čišćenja fruškogorskih potoka. U akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu“ učestvovalo je gotovo 100 predstavnika NIS-a, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, JP „Nacionalni park Fruška gora“ i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode koji su zajedničkim snagama očistili prostor na izvorištima Rakovačkog, >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Dobočaš i Điros potoka. 
Cilj akcije je razvoj ekološke svesti u pravcu odgovornijeg ponašanja prema životnoj sredini, sa naglaskom na vodotokove, imajući u vidu da fruškogorski potoci predstavljaju značajne ekološke koridore koji povezuju Frušku goru sa Savom i Dunavom.    
Odgovoran odnos prema vodnim resursima je jedan od prioriteta NIS-a u smislu zaštite životne sredine, a ulaganje u zaštitu životne sredine je jedan od glavnih prioriteta kompanije. NIS brine o zaštiti životne sredine kroz različite projekte usmerene na strogo  poštovanje najviših ekoloških standarda, efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa, povećanje energetske efikasnosti i upotrebu obnovljivih izvora energije.  Aktivnosti i rezultati NIS-a u domenu zaštite životne sredine stalno se unapređuju sa ciljem razvoja ekološke svesti pojedinaca i čitave zajednice.
NIS NIS
Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na potrebu očuvanja životne sredine. Tema ovogodišnjeg dana je povezivanje ljudi sa prirodom, a obeležava se uz slogan „Ja sam sa prirodom“.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

NIS obeležio Dan zaštite životne sredine FOTO

Izvor: B92, 05.Jun.2017

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, u Nacionalnom parku Fruška gora organizovana je ekološka akcija uređenja i čišćenja fruškogorskih potoka..U akciji pod nazivom „Radni dan za prirodu“ učestvovalo je gotovo 100 predstavnika NIS-a, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.