NEVREME NA HALKIDIKIJU: Šest osoba poginulo, šest srpskih turista lakše povređeno (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME NA HALKIDIKIJU: Šest osoba poginulo, šest srpskih turista lakše povređeno (FOTO+VIDEO)

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki. Šestoro turista iz Srbije povređeno Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularnom među turistima.Kako prenosi TV Prva, šest turista iz Srbije lakše je povređene tokom nevremena. Prema navodima te televizije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oni su primljeni u bolnicu u Nea Mudanji.Pročitajte još - OLUJA NALIK APOKALIPSI: Nevreme na Halkidikiju ostavilo pustoš, šestoro poginulo, grom "spržio" zgraduPrema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.Češki par je nastradao kada su jak vetar i kiša prevrnuli njihovu prikolicu. Dvoje rumunskih državljana je poginulo kada se srušio krov restorana u Nea Plaji. Nastradala su i dvojica Rusa, muškarac i dečak kada je drvo palo nedaleko od njihovog hotela u Potidei, navele su grčke vlasti.NAJGORE JE BILO U PORTO KARASU Predsednik Jute Aleksandar Seničić izjavio je danas da u mestima na grčkom poluostrvu Halkidiki koje je noćas pogodilo snažno nevreme nema vode i struje, izjavio je danas .On je za Tanjug rekao da se do kraja dana očekuje normalizacija situacije."Najgore je bilo u Porto Karasu, gde su hoteli, i u dva okolna sela", naglasio je Seničić i dodao da je u stalnom kontaktu sa turističkim agencijama preko kojih letuje najveći broj srpskih turista na Halkidikiju.Telefonske i internet veze su u prekidu na tom poluostrvu, popularnom među turistima iz Srbije.Nevreme manjih razmera pogodilo je i Solun, gde su u prekidu internet veze.Vlasti su proglasile vanrednu situaciju na Halkidikiju, a novoimenovani ministar za civilnu zaštitu trebalo bi u toku dana da poseti ovo poluostrvo.Jak vetar čupao je drveće, nosio krovove, prenosi Rojters. "Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživeo tako nešto", rekao je za grčku televiziju Atansios Kalcas, direktor zdrvstvenog centra Nea Mudanja gde su smešteni mnogi povređeni.Zbrinuti pacijenti imaju između osam meseci do 70 godina. Neki su zadobili povredu glave od pada drveća ili drugih predmeta.Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipicno topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi "ekstremno neobični za ovo doba godina.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NEVREME NA HALKIDIKIJU: Šest osoba poginulo, među povređenima devojčica (13) iz Srbije (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2019

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, poginulo je u snažnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki. Konzulat Srbije navodi da je povređena jedna Srpkinja, mediji, pak, tvrde da je šestoro povređeno Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.