NESREĆA KOJA JE POTRESLA HRVATSKU Majka u poslednjem trenutku pokušala da spasi sebe i sina

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESREĆA KOJA JE POTRESLA HRVATSKU Majka u poslednjem trenutku pokušala da spasi sebe i sina

Majka i sin, Ivana i Patrik Fogadić, koji su nestali u noći između 5. i 6. jula pronađeni su mrtvi u predelu Struge u Hrvatskoj. Pretpostavlja se da su Ivana i Patrik poginuli nakon što je njihov automobil sleteo u jezero Hidroelektrane "Dubrava".

Majka, Ivana Fogadić, pre nego što je nestala napisala je zabrinjavajući status na Fejsbuku.

Ova nesreća dogodila se nepunih godinu dana nakon gotovo identičnog, stravičnog samoubistva namernim setanjem vozilom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reku u avgustu 2014. godine, kad je Zagrepčanka (44) oduzela sebi život zaletevši se autom u Savu u Zagrebu.

Goran Husinec, veštak za vozila, analizirao je fotografije izvučenog Opela Astre u kom su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5), piše Jutarnji.hr.



Na osnovu analize, veštak je zaključio da je najverovatnije u pitanju bilo samoubistvo.

- Automobilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubica i, u ovom slučaju, njena žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Nije stoga isključeno da je majka, ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dete, nakon sletanja u vodu ipak pokušala da spase oboje. To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vetrobranskog stakla ukazuje da je Ivana udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode ‘ugurao’ je staklo unutra. Nemoguće je tačno rekonstruisati šta se događalo u kabini, ali vidljivo je da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dečje sedište na zadnjem sedištu pomaknuto - objašnjava veštak Husinec.

Dečakovo telo pronađeno je u sredu oko 18 sati, a nekoliko kilometara uzvodno, između Preloga i Orehovice, otkriveni su i tragovi sletanja automobila u 20-ak metara širok derivacijski kanal. Jučer ujutru vatrogasci su vitlom iz kanala, s dubine od pet i po do šest metara, izvukli praznu plavosivu opel astru, za kojom se tragalo od ponedeljka. Vetrobransko staklo bilo je razbijeno, a desno bočno spušteno. Pretpostavlja se da ga je spustila Ivana kako bi voda što pre ispunila unutrašnjost i kako bi agonija što kraće trajala. Tragovi zasad upućuju na to da je okrenula upravljač prema kanalu i survala se u njega velikom brzinom. U vozilu su pronađeni njeni lični dokumenti, prenosi list.

U četvrtak popodne pronađeno je i žensko telo. Međimurska Policijska uprava potvrdila je da se radi o Ivani Fogadić. Obdukcija je u toku.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PREDOMISLILA SE U POSLEDNJEM TRENUTKU: Majka koja je ubila sebe i sina pokušala da se spase?

Izvor: Kurir, 10.Jul.2015

Samoubistva sletanjem vozila u reku ili jezero su krajnje neuobičajena jer smrt nastupa sporo. Goran Husinec, veštak za vozila, analizirao je fotografije izvučenog Opela Astre u kojem su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5)..."Vozilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.