NEMAČKA IMA ROBINA HUDA!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA IMA ROBINA HUDA!

BERLIN - Deli sirotinji! Nemački grad Braunšvajg traga za modernim Robinom Hudom, tajanstvenom donatorom koji anonimno šalje velike svote novca lokalnim dobrotvornim ustanovama i žrtvama nasilja.

BERLIN - Deli sirotinji!

Nemački grad Braunšvajg traga za modernim Robinom Hudom, tajanstvenom donatorom koji anonimno šalje velike svote novca lokalnim dobrotvornim ustanovama i žrtvama nasilja. Koverte koje šalje sadrže u proseku 10.000 evra. Jednu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << primila i porodica dečaka koji je pre šest godina, posle nesreće na plivanju, ostao hendikepiran. Misteriozni dobročinitelj poslao je novac i žrtvama nasilja, jednoj pokradenoj gospođi i vrtiću, o čemu su novine izveštavale.

On je, prema nekim procenama, do sada podelio oko 190.000 evra, što je samo novac za koji su ljudi priznali da su ga primili. Koverte ostavlja u molitvenicima u crkvama, ispod otirača na ulazima u kuće, kao i u redakciji lokalnih novina s porukom kome je novac namenjen. Prošle nedelje novac je ispod otirača lokalne bolnice pronašla medicinska sestra.

Niko još ne zna ko je tajanstveni donator. Neki veruju da je reč o dobitniku na lutriji, drugi smatraju da je to neko ko je dobio veliko nasledstvo.

- Ko god da je, želim da mu se zahvalim, rado bih s njim popio šoljicu kafe - kaže Mihael Knobel, direktor bolnice koja je dobila donaciju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.