NEMA PROLAZA Mađarska zatvorila glavnu železničku stanicu

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA PROLAZA Mađarska zatvorila glavnu železničku stanicu

Mađarska je jutros zatvorila glavnu Istočnu železničku stanicu u Budimpešti "Keleti" na neodređeno vreme i nema ni dolaska niti odlaska vozova do daljnjeg, rekao je portparol državne železničke kompanije MAV.

Na stanici čeka na stotine migranata.

Putnici su preko razglasa obavešteni da sa stanice Keleti neće krenuti nijedan voz niti će u nju ući, javio je reporter agencije AFP.

Ljudima je rečeno da napuste stanicu, a policija je raspoređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na glavnom ulazu, javila je novinska agencija MTI.

Obaveštenje je usledilo pošto je oko 500 migranata - muškaraca, žena i dece -

Pojedini migranti izjavili su da su potrošili nekoliko stotina evra za karte, nakon što im je policija rekla da će im biti dozvoljeno da besplatno prođu.

pokušalo da uđe u poslednji voz za Beč.

Neredi među nekoliko stotina izbeglica na stanici izbili su rano jutros, kada su oni pokušali da probiju metalnu ogradu prema vozu koji je trebalo da krene ka Beču i Minhenu, ali ih je zaustavila policija.

U jednom trenutku, nekoliko stotina policajaca počelo je da potiskuje ljude ka izlazu, iako nisu pružali otpor niti je bilo sukoba.

Nekoliko stotina ljudi ostalo je da čeka ispred stanice s koje polaze svi vozovi za Austriju i Nemačku, dok je policija blokirala glavni ulaz.

Vozovi puni migranata stigli su juče u Austriju i Nemačku iz Mađarske.

Samo u avgustu, 50.000 migranata i izbeglica, većinom iz ratom zahvaćenih područja Sirije, Iraka i Avganistana, ušlo je u Mađarsku.

Većina želi da nastavi put ka zapadu Evrope, uglavnom ka Nemačkoj.

Samo tokom jučerašnjeg dana, 3.650 migranata stiglo je vozovima u Beč, što je najveći broj za jedan dan od početka godine, saopštila je austrijska policija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.