NATO: Rusija povećava broj vojnika u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2015, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Rusija povećava broj vojnika u Siriji

08.10.2015. -

Rusija je u Siriji rasporedila bataljon kopnenih snaga i najsavremenije tenkove, izjavio je predstavnik SAD u NATO-u Daglas Lut.

Prema rečima predstavnika SAD u NATO-u, Rusija je poslednje nedelje značajno povećala vojno prisustvo u regionu. Brzinu raspoređivanja snaga nazvao je „impresivnom“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Između ostalog, naveo je predstavnik SAD, u istočnom delu Sredozemnog mora nalazi se više od 10 ruskih brodova, prenosi Rojters.

Lut je izjavio da je, osim avijacije, raspoređen i bataljon Kopnenih snaga, kao i artiljerija, uključujući reaktivne rakete i sredstva PVO.

Osim toga, kopnene ruske snage raspolažu savremenim tenkovima, izjavio je predstavnik SAD.

Moskva je više puta saopštavala da nema govora ni o kakvim kopnenim operacijama. MIP je širenje ovih glasina nazvao „niskim“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.