Ambasador SAD: Impresivno rusko vojno prisustvo u Siriji

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Impresivno rusko vojno prisustvo u Siriji

Američki ambasador pri NATO Daglas Lut izjavio je danas da je Rusija nagomilala impresivne vojne snage u Siriji i da nastavlja da dovlači pojačanja.

Ambasador je na brifingu za novinare u sedištu NATO rekao da ruska ratna mornarica u bazama u istočnom Mediteranu sada ima 10 brodova i ocenio da je to "pomalo neuobičajeno".

"Poslali su i pešadijski bataljon sa artiljerijskom podrškom i raketne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << baterije", kazao je Lut, navodeći da su u Siriji razmešteni i ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu.

Američki ambasador pri NATO je ukazao da su veličina ruskih snaga i brzina njihovog razmeštanja u Siriji "prilično impresivni".

U Briselu će sutra biti održan sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO, a glavne teme biće situacija u Siriji i nedavni incidenti u turskom vazdušnom prostoru u koji su zašli ruski borbeni avioni.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIČKI AMBASADOR SE DIVI RUSIMA: Putinove vojne snage su impresivne! A pojačanje stiže...

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015

Poslali su i pešadijski bataljon sa artiljerijskom podrškom i raketne baterije, kazao je Daglas Lut...Američki ambasador pri NATO Daglas Rut izjavio je danas da je Rusija nagomilala impresivne vojne snage u Siriji i da nastavlja da dovlači pojačanja...Ambasador je na brifingu za novinare u sedištu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.