Izvor: Blic, 26.Okt.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO BESAN Španija će isporučiti gorivo ruskoj floti

Španija se suočava sa međunarodnom osudom dok se sprema da isporuči gorivo flotili ruskih ratnih brodova u luci Seuta, piše danas "Gardijan".

Političari i vojni zvaničnici osudili su špansku podršku Rusiji, dok je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da Madrid treba da razmisli o svojim postupcima.

Španski mediji objavili su da će ratni brodovi grupe predvođene nosačem aviona "Admiralom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kuznjecovim" preuzeti jutros gorivo i namirnice u luci Seuta, španskoj enklavi na severu Afrike, nakon prolaska kroz Gibraltarski moreuz.

Zvaničnici NATO-a očekuju da će flotila nakon toga isploviti u pravcu istočnog Sredozemlja i pojačati vazdušne udare na Alep, u kome je blokirano 275.000 ljudi.

Stoltenberg je rekao da će ruska borbena grupa brodova koja je prošle sedmice prošla kroz Lamanš "verovatno biti korišćena za bombardovanje civila u gradu Alep".

"Svaka zemlja treba sama da odluči da li ti brodovi treba da dobiju namirnice i gorivo u različitim lukama na putu ka istočnom Sredozemlju", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) NE DAJU IM DA RUSIMA NATANKAJU GORIVO: Španija pod pritiskom zbog Admirala Kuznjecova

Izvor: Kurir, 26.Okt.2016

...Očekuje se da će gorivo biti isporučeno tokom dana kada brodovi prođu kroz Gibraltarski moreuz..Španski list Pais je kasno sinoć objavio da špansko Ministarstvo spoljnih poslova razmatra dozvolu izdatu ruskoj flotili o zaustavljanju u Seuti..Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.