NASA tvrdi da nema Marsovaca!

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA tvrdi da nema Marsovaca!

Svetla tačka na fotografijama koje je na Marsu snimio robot „Kjuriositi“ 2. i 3. aprila, ne ukazuje na postojanje Marsovaca, saopštila je američka svemirska agencija NASA.

Fotografije koje su dovele do maštovitog nagađanja na internetu gde neki vide mogućnost vanzemaljskog života, u stvari su „odraz sunčeve svetlosti na stenama ili kosmički zraci koje je uhvatio detektor kamere“, kaže Džastin Maki, Nasin naučnik, specijalista za kamere robota „Kjuriositi“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> U  saopštenju Nase se kaže da na „hiljadama slika koje primamo od robota ‘Kjuriositi’ ima svetlih tačaka i to skoro svake nedelje“.
“Kjuriositi“, robot težak jednu tonu, sa šest točkova, istražuje površinu Marsa od 6. avgusta, 2012. godine.
Izvor: Rts.rs
 

Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.