NASA: Snimljena središta uragana koji preti SAD

Izvor: Blic, 01.Sep.2010, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA: Snimljena središta uragana koji preti SAD

Istočna obala SAD priprema se za dolazak razornog uragana Erl, koji je već prešao u četvrtu kategoriju uragana i sa približavanjem američkoj teritoriji neprestano jača, tvrdi NASA.

Na satelitskim snimcima Erla, koji je objavila NASA, vidi se da je uragan već prešao područje Kariba i da se kreće prema istočnoj američkoj obali, izvestili msu američki mediji.

Prema najavama Nacionalnog centra za uragane, Erl bi do NJujorka mogao stići u noći između srede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i četvrtka. Grad se već pripremio za dolazak razorne oluje.

Brzina vetra, koji je prošao Karibe, već je u ovom trenutku dosegla gotovo 200 kilometara na sat, a nakon udara u istočnu obalu mogao bi se, prema predviđanjima, ponovno vratiti prema moru.

Meteorolozi upozoravaju da kretanje uragana treba pratiti vrlo pažljivo, kako bi se stanovništvo toga područja, a posebno država Severna Karolina i Mein, na vreme pripremilo za njegov dolazak.

Uragan Daniela, čiji se dolazak takođe sa strahom iščekivao i koji je do sada već odneo dva života, u međuvremenu je nešto oslabio na severnom Atlantiku, ali Nacionalni centar za uragane je upozorio da se na istom području Atlantika već formira nova oluja pod imanom Fiona.

Ipak, kako se navodi, ne očekuje se da će Fiona ojačati do nivoa uragana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.