NAROD KOJEG USKORO NEĆE BITI: Ovu zemlju je za samo 8 meseci napustilo 1.6 MILIONA LJUDI!

Izvor: Press, 20.Mar.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAROD KOJEG USKORO NEĆE BITI: Ovu zemlju je za samo 8 meseci napustilo 1.6 MILIONA LJUDI!

Smrtonosna kombinacija suše, gladi i građanskog rata pokrenula je čitav jedan narod na putovanje bez povratka
Situacija u Južnom Sudanu okarakterisana je od strane Ujedinjenih Nacija kao najbrže rastuća izbeglička kriza na svetu nakon što je objavljen podatak da je zemlju za samo osam meseci napustilo čak 1.6 miliona ljudi.

Visoka komisija UN za izbeglice (UNHCR) ističe kako su ovi rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << alarmantni i dodaje kako je broj ljudi koji iz ove zemlje ulaze u susednu Ugandu tokom februara skočio sa 2.000 na 6.000 dnevno.
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

"Brzina raseljavanja je alarmantna i predstavlja neizdrživo breme za region koji je već značajno siromašniji i koji sve brže ostaje bez resursa neophodnih za izlaženje na kraj... Situacija je kritična", rekao je portparol UNHCR Babar Balok.
 
View image on Twitter


  Follow
Marco Lembo @MarcoLembo01

#UNHCR South Sudan Situation - Regional overview of population of concern as of 28 Feb. 2017 I http://data.unhcr.org/SouthSudan/regional.php …@Refugees @UNinKENYA
9:20 AM - 17 Mar 2017
   88 Retweets    55 likes





Agencija pri UN još uvek traži sredstva za pomoć izbeglicama iz Južnog Sudana, s obzirom da je dobijeno samo 8 odsto od obećanih 781.8 miliona dolara koliko je potrebno.

Šef humanitarne organizacije UN Stiven Obrajen naveo je nakon posete Južnom Sudanu da je glad ljudski izazvana zahvaljujući trogodišnjem ratu u ovoj "najmlađoj" zemlji sveta.

Smrtonosna kombinacija suša, odnosno klimatskih promena i unutrašnjih konflikta pogodila je brojne afričke zemlje među kojima su Kenija, Etiopija, Somalija i mnoge druge zemlje.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.