NAPETOST RASTE: U Hong Kongu demonstranti postavljaju barikade! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Okt.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETOST RASTE: U Hong Kongu demonstranti postavljaju barikade! (FOTO)

Na stotine policajaca koristilo je čekiće i testere da bi razmontiralo barikade nedaleko od vladinih kancelarija i finansijskog centra Hong Konga, dan posle sukoba između demonstranata i grupa koje se protive protestu

Demonstranti u Hong Kongu su se večeras sukobili sa policijom i postavili barikade u tunelu u blizini zgrade lokalne vlade, proširivši tako ponovo svoju zonu protesta nakon što je jutros policija uspela da ukloni barikade u nekim drugim ulicama.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />Demonstranti su blokirali tunel tako što su postavili barijeru od guma, metala i betonskih ploča.

Foto: Tanjug/AP

Pre toga, policija se na kratko sukobila sa demonstrantima, javila je lokalna televizija a preneo AP.

Jedna od glavnih ulica u Hong Kongu otvorena je danas za saobraćaj, pošto je policija uspela da ukloni barikade koje su postavili demonstranti.

Foto: Tanjug/AP

Na stotine policajaca koristilo je čekiće i testere da bi razmontiralo barikade nedaleko od vladinih kancelarija i finansijskog centra Hong Konga, dan posle sukoba između demonstranata i grupa koje se protive protestu, prenela je agencija Rojters.

Taksisti su zapretili da će ukloniti barikade ako to ne učine sami demonstranti do srede.

Foto: Tanjug/AP

Otvorena saobraćajnica Kvinsvej roud omogućava vozačima da prođu pravo kroz centralni biznis distrikt, u kome se nalaze svetske kompanije kao što su bankarski giganti HSBC Holdings i Standard čartirid.

Demonstranti, koji traže slobodne izbore 2017. godine u Hong Kongu i ostavku aktuelnog lidera Hong Konga Leung Čun-jinga, blokirali su pre više od dve nedelje glavne ulice s obe strane luke što je izazvalo bes mnogih žitelja grada, pogotovo vozača i putnika javnog prevoza.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.