NAPAD NA DŽAMIJU Desetine žrtava u eksploziji bombe u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA DŽAMIJU Desetine žrtava u eksploziji bombe u Saudijskoj Arabiji

Bombaš samoubica napao je šiitsku džamiju u Istočnoj provinciji Saudijske Arabije, a očevici kažu da ima nekoliko desetina žrtava, prenose državni mediji.

BREAKING - SAUDI ARABIA: Suicide bomber blows himself up in a mosque in Saudi's Qatif area, 10-15 people killed. pic.twitter.com/ApvPW1LJqN

Jedan očevidac rekao je da se dogodila velika eksplozija u džamiji imama Alija, u selu Al Kadeh.

On je procenio da ima najmanje 30 poginulih u džamiji u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u trenutku napada molilo više od 150 ljudi.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj bombaški napad. Spasilačke ekipe, kao i pripadnici policije i hitne pomoći nalaze se na licu mesta.

Fotografije koje je objavila Hezbolahova televizija Al Manar prikazuju raskomadano telo bombaša samoubice, kao i komade stakla i betona na zgarištu džamije.

Manjina šiitskih vernika u Saudijskoj Arabiji nalazi se upravo na ovom području, u Istočnoj provinciji.

Ovaj napad desio se samo mesec dana nakon što su Saudijci napali šiite u Jemenu, što su pojedini mediji odmah povezali sa jutrošnjim terorističkim napadom na šiitsku džamiju na istoku Saudijske Arabije.

Iako niko nije preuzeo odgovornost, sumnja se da iza napada stoje ekstremisti Islamske države.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAPAD ISLAMSKE DRŽAVE NA DŽAMIJU Desetine žrtava u eksploziji u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Bombaš samoubica napao je šiitsku džamiju u Istočnoj provinciji Saudijske Arabije, a očevici kažu da ima nekoliko desetina žrtava, prenose državni mediji...BREAKING - SAUDI ARABIA: Suicide bomber blows himself up in a mosque in Saudi's Qatif area, 10-15 people killed. pic.twitter.com/ApvPW1LJqN..Jedan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.