NA ROBIJU ZBOG HIMALAJSKE VIJAGRE

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA ROBIJU ZBOG HIMALAJSKE VIJAGRE

KATMANDU - Lokalni sud u jednom planinskom selu na severozapadu Nepala osudio je 19 meštana na višegodišnje zatvorske kazne jer su na smrt prebili sedam osoba iz susednog sela zbog sakupljanja retkih pečuraka poznatih kao himalajska vijagra.

Okružni sud Mananga saopštio je da je šest osoba osuđeno na po 20 godina zatvora, a ostali na po dve godine robije, prenela je agencija AP.

Seljani sela Naar napali su i na smrt pretukli sedam meštana iz suparničkog sela u junu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2009. godine pošto su se ovi približili njihovoj planinskoj oblasti da bi sakupljali jarsagumbu - retku pečurku koja raste iz leševa gusenica.

Ta retka pečurka može da dostigne cenu od nekoliko hiljada dolara po kilogramu pošto je poznata kao moćan afrodizijak.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.