Muslimanske države stale uz Putina u borbi protiv džihadista

Izvor: Radio 021, 17.Okt.2015, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimanske države stale uz Putina u borbi protiv džihadista

Rusija je podržala inicijativu Kazahstana da se islamske zemlje ujedine u borbi protiv terorizma.

Tokom sastanka sa Putinom, predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev je izneo svoj recept za borbu poziv radikalnih islamista — da se formira i razvija Međunarodni forum "Islam protiv terorizma". Putin je, bez dileme, podržao ovu ideju.

Nazarbajev je rekao da je ono što se dešava u Siriji "pretnja za sve nas, posebno za centralnu Aziju" i istovremeno je podržao akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Rusije u Siriji. Putin dobija sve više saveznika po pitanju Sirije u celom svetu, a međunarodni eksperti ocenjuju da je reakcija ruskog lidera na sirijsku krizu pozitivno uticala i na njegovu reputaciju.

Istovremeno, istraživanja pokazuju da čak dve trećine Britanaca, 71 odsto njih, podržava dejstva Rusije u Siriji, uprkos trenutnim tenzijama između Moskve i međunarodne koalicije na čelu sa SAD, kao i da većina Amerikanaca veruje da situaciju u Siriji više kontroliše Putin nego Obama.

Takođe, većina zapadnih eksperata je ubeđeno da je Islamsku državu i druge terorističke grupe moguće uništiti samo ako Zapad koordinira svoje akcije i napore sa Moskvom.

Putin po sirijskom pitanju uživa podršku i kod kuće. Ogromna većina Rusa (čak 90 odsto njih) podržava napade ruskih snaga na položaje terorista Islamske države i borbu protiv međunarodnog terorizma.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.