Izvor: Blic, 02.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimanska porodica iskrcana s leta zbog "sumnjivog razgovora"

Jedna muslimanska porodica iskrcana je sa leta američke kompanije Ertren Ervejs zbog "sumnjivog" razgovora i nije joj bilo dopušteno da se vrati u avion ni pošto je provera pokazala da su "čisti".



Atif Irfan, jedan od članova porodice, rekao je za CNN da su federalne vlasti "skinule" sa leta njega i još sedam članova njegove porodice, kao i jednog njihovog prijatelja, pošto su ih putnici u avionu pred poletanje čuli kako razgovaraju o najsigurnijem mestu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sedenje u avionu. On je rekao da su u razgovoru izbegavali da koriste bilo kakve "opasne" reči kao što je "bomba", koje bi mogle da izazovu bezbednosne provere.

Oni su bili u avionu koji je iz Vašingtona išao za Majami, kada su drugi putnici čuli njihov razgovor i prijavili ih vlastima. Nakon toga su sva 104 putnika iskrcana s leta i prošla ponovo kroz sve neophodne provere, a opet im je proveren i prtljag.

Aviokompanija Ertren Ervejz je saopštila da je od devet osumnjičenih putnika, šestoro tražilo da ponovo bude ukrcano na avion za Floridu. Međutim, "jedan od putnika iz grupe postao je iritantan i imao je neodgovarajuće komentare. Došle su lokalne snage reda i odstranile (muslimanske) putnike iz prostora za ukrcavanje u avion", dodaje se u saopštenju.

Brat Atifa Irfana rekao je za Vašington post da misli da su on i ostali članovi porodice - inače svi osim jednog rođeni u SAD - odstranjeni s leta zbog njihovog izgleda: muškarci nose brade, dok žene nose feredže.

Irfan je rekao za CNN da su policajci bili ljubazni prema njima, ali i da se njegova porodica "uznemirila" pošto im i posle bezbednosne kontrole koja je pokazala "da nisu učinili ništa loše", nije dozvoljeno da se vrate u avion.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iskrcani zbog sumnjivog razgovora

Izvor: B92, 02.Jan.2009

Vašington -- Jedna muslimanska porodica iskrcana je sa leta američke kompanije Ertren Ervejs zbog "sumnjivog" razgovora... Porodici nije dopušteno da se vrati u avion ni pošto je provera pokazala da su "čisti". Atif Irfan, jedan od članova porodice, rekao je za Si-En-En da su federalne vlasti "skinule"...

Nastavak na B92...

Iskrcani iz aviona zbog sumnjivog dijaloga

Izvor: Mondo, 03.Jan.2009, 15:37

Jedna osmočlana muslimanska porodica iskrcana je iz aviona američke kompanije 'Ertren ervejz' pošto su ih ostali putnici čuli kako razgovaraju o tome koje je mesto najsigurnije za sedenje u avionu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.