Muškarci u koferima nosili delove tela Kašogija?

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci u koferima nosili delove tela Kašogija?

Turska televizija emitovala je video-snimak na kojem se vide muškarci koji u rezidenciju saudijskog konzula u Istanbulu nose kofere, u kojima se navodno nalaze delovi tela ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija.
Na snimku koji je emitovao kanal provladine turske televizije Haber, vide se muškarci koji, kako je navedeno, unose ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pet kofera kroz glavni ulaz rezidencije, na maloj udaljenosti od konzulata Saudijske Arabije u kojem je Kašogi ubijen početkom oktobra, prenosi Rojters.

Neimenovani turski zvaničnik kazao je, bez objašnjavanja, da izgleda da je taj izveštaj tačan, navodi agencija i dodaje da je o tome izvestio i provladin list Sabah.
Saudijske vlasti se nisu odazvale na Rojtersov poziv za komentar tog snimka.
Kašogi je ubijen 2. oktobra nakon što je ušao u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, a njegovo ubistvo je izazvalo međunarodnu osudu, nezadovoljstvo i narušilo je međunarodni ugled saudijskog princa Muhameda bin Salmana.

Kašogi je bio poznati kritičar saudijskog princa, bio je i kolumnista Vašington posta koji se pošle godine preselio u SAD.
Saudijski zvaničnici odbacili su optužbe da je princ Mohamed bin Salaman učestvovao u organizaciji Kašogijevog ubistva.
Sabah je izvestio da su koferi sa delovima Kašogijevog tela dovezeni u crnom minibusu oko 15 časova.

Zvanični Rijad je dve nedelje negirao Kašogijevo ubistvo pružajući brojna kontradiktorna objašnjenja, nakon čega je ipak priznao da je Kašogi ubijen, a da je njegovo telo raskomadano nakon što su pregovori o njegovom povratku u Saudijsku Arabiju propali.
Delovi tela Džamala Kašogija nisu pronađeni, a Turska je zahtevala u više navrata od Saudijske Arabije da otkrije gde se oni nalaze.
Prošlog meseca, turska policija je pretražila vilu u obalskoj oblasti jugoistočno od Istanbula u okvoru te istrage.

Kancelarija javnog tužilaštva Saudiske Arabije prošlog meseca je saopštila da zahteva smrtne kazne za pet osoba, a da je 11 osoba od njih 21 osuđeno i da će im se suditi pred sudom Saudijske Arabije.
Turski ministar spoljnih poslova je prošle nedelje rekao da radi sa drugim državama na premeštanju istrage o Kašogijevom ubistvu u Ujedinjene nacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kašogijevo telo izneto iz konzulata u pet kofera? EKSKLUZIVNI SNIMAK otkrio šta se desilo sa ostacima novinara (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2018

Turska televizija emitovala je video snimak na kojem se vide muškarci koji u rezidenciju saudijskog konzula u Istanbulu nose kofere u kojima se navodno nalaze delovi tela ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija...Na snimku, koji je emitovao kanal provladine turske televizije Haber, vide se muškarci...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Novi snimak: Dijelove tijela Khashoggija nosili u koferima?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Dec.2018

Turska provladina televizija Haber emitirala je videosnimak na kojem se vide muškarci koji u prostorije saudijskog konzulata u Istanbulu nose kofere u kojima se navodno nalaze dijelovi tijela ubijenog saudijskog novinara Jamala Khashoggija. Na snimku se vide muškarci koji ukupno pet kofera nose kroz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.