Oslo: Ukrao kola Hitne pomoći, pa udario dve bebe

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslo: Ukrao kola Hitne pomoći, pa udario dve bebe

Pet osoba, među kojima su dve bebe, povređene su u Oslu kada ih je udarilo vozilo Hitne pomoći, koje je prethodno ukradeno. Kradljivac ranjen u policijskoj poteri.
Norveška policija saopštila je da je uhapsila naoružanog muškarca koji je ukrao kola Hitne pomoći i pritom udario nekoliko osoba u severnom delu Osla.

Muškarac je uhapšen nakon što je policija pucala u kola, a policija navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da on nije ozbiljnije povređen, prenosi Rojters.
Istražitelj Grete Lir Metid rekao je da je uhapšena i dvadesetpetogodišnja žena, dodaje AP.
Oboje su poznati policiji, rekao je Metid, ali policiija nije identifikovala napadača.
U ambulantnim kolima, policija je pronašla izraelsko automatsko oružje "uzi", sačmaricu i "veliku količinu" narkotika.
Metid je rekao na konferenciji za novinare da je poznato da je osumnjičeni bio povezan sa krajnje desničarskim grupama, ali je istakao da je prerano govoriti o motivu napada.
"Prerano je reći da li je ovo povezano sa terorizmom, ali sprovodimo široku i potpunu istragu", navela je policija u saopštenju.
Portparol bolnice Andres Bajer ranije je saopštilo da su dve bebe povređene nakon što je napadač kolima Hitne pomoći udario u jednu porodicu.
"Dve bebe su povređene kada je ukradeno ambulantno vozilo udarilo članove jedne porodice. Reč je sedmomesečnim blizancima i oni su zbrinuti", rekao je Bajer.
 U incidentu koji se dogodio u predgrađu Osla, Toršovu, učestvovala su dva vozila hitne pomoći – jedna koja je ukrao napadač i druga kojima su radnici bolnice pokušali da ga zaustave. 
"Policija je ubrzo stigla i uhvatila napadača", prekao je portparol.
Okolne ulice su blokirane, a teren policija pretražuje i helikopterima.
Na video-snimku koje je objavilo nekoliko norveških medija vidi se kako policajci izvlače kroz prozor muškarca iz ambulantnih kola, pošto su prednja vrata oštećena u sudaru sa preprekama na koje je naišao, uključujući jedan znak na putu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrao kola Hitne pomoći, pa udarao u ljude, među povređenima i dve bebe u kolicima! (VIDEO/FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 22.Okt.2019

Među povređenima je par koji je prebačen u bolnicu, kao i beba u kolicima koja je takođe hospitalizovana Naoružani muškarac koji je ukrao ambulantna kola u severnom delu Osla povredio je tri osobe kada je udario u njih, od kojih su dve bebe, saopštile su norveška policija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.