Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mučili je u izlogu radnje, opirala se do krvi (18+)

Vezali su joj kanap oko vrata i vukli je. Znala da je vreme za ručak, a u očima joj se video strah i nemir. Usta su joj na silu otvorili metalnim kukama i povukli je za kosu. Tada su počeli da je hrane. Iako je sve vreme pokušavala da se oslobodi, nije uspela..

Ovoj atraktivnoj 24godišnjoj umetnici su 10 sati mazali lice različitim abrazivnim sredstvima, davali joj injekcije, obrijali deo glave i to sve pred očima prolaznika na jednoj od najprometnijih ulica u Londonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

U isto vreme na nekom drugom mestu, bespomoćna životinja bila je podvrgnuta jednako brutalnom, ako ne i brutalnijem testiranju. Razlika je u tome što je Žaklin nakon ovog performansa bila slobodna, a životinje na kojima se provode testiranja budu ubijene.

Umetnica se dobrovoljno javila za glavnu ulogu u ovom performansu kako bi skrenula pažnju javnosti na okrutnosti kroz koje prolaze nedužne životinje na kojima se provode testiranja u kozmetičkoj industriji. Na hiljade prolaznka, kupaca i turista šokirano su gledali kako joj muškarac u beloj unoformi i sa maskom na licu pokušava dati injekciju pri čemu se ona toliko odupirala da joj je ruka prokrvarila, piše DailyMail, prenosi hrvatski Dnevnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.