Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtvacu odsekli noge da bi ga smestili u kovčeg

Policija iz Alendejla, u Južnoj Karolini, sprovodi istragu u pogrebnom preduzeću zbog sumnji da su pogrebnici odsekli noge čoveku visokom 192cm kako bi mogao da stane u kovčeg, prenosi CNN.

"Bivši radnik u pogrebnom preduzeću 'Kejv' je prijavio slučaj i tvrdi da je Džejms Hajns, nakon što je preminuo od raka kože 2004. godine, bio previsok za svoj kovčeg i da je preduzeće preduzelo ekstremne mere", rekao je za CNN Hajzen Blek, okružni islednik.

Blek je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se eksumacijom došlo do puno dokaza, ali da za sada nije spreman da kaže nešto više.

"Dokazi su predati policiji i to je sve što mogu u ovom trenutku da saopštim", rekao je Blek.

Iz optuženog preduzeća nisu hteli da daju izjave, a udovica Rut Hajns je rekla da joj je sve ovo teško palo, ali i da je ranije bila uveravana da je kovčeg odgovarajući.

"Prolazim kroz sve ponovo, boli me sve ovo. Kada smo ugovarali pogreb, pitali smo da li će kovčeg biti dovoljno velik za tako visokog čoveka. Direktor preduzeća nam je rekao da će biti perfektan. Moja porodica je koristila usluge ove firme godinama, ali ako se dokaže da se nešto ovako dogodilo, to više neće biti slučaj", rekla je Rut Hajns.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.