Izvor: Vostok.rs, 30.Mar.2020, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva predložila UN-u da usvoje deklaraciju o solidarnosti u borbi protiv koronavirusa

Moskva je predložila Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da usvoji deklaraciju o solidarnosti u borbi protiv virusa korona, navodi se na sajtu ruske trgovinske misije.
U dokumentu su navedene sledeće mere: - prepoznati vodeću ulogu Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv pandemije; - dogovoriti se o saradnji država u cilju razvoja strategije lečenja Kovida-19; - pružati pomoć najugroženijim državama; - prekinuti sa trgovinskim ratovima i primenjivanjem jednostranih sankcija, koje su donete bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN; - boriti se protiv finansijskih spekulacija sa cenama osnovnih potrepština; - širiti pouzdane informacije o pandemiji, zasnovane na naučnim činjenicama. Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom virtuelnog samita Grupe 20, koji je održan 26. marta, predložio niz mera u borbi protiv širenja virusa korona. On je pozvao lidere G20 da uvedu moratorijum na različita ograničenja za zemlje koje su najviše pogođene virusom korona. Putin je istakao da bi „u idealnom slučaju“ zemlje G20 „trebalo da uvedu zajednički moratorijum na ograničenja za osnovne proizvode, kao i finansijske transakcije za njihovu kupovinu“. „Pre svega, govorim o zemljama koje su najviše pogođene pandemijom“, dodao je ruski lider. Putin je zaključio je da je među zemljama potrebna redovna razmena informacija o razvoju pandemije i merama koje se preduzimaju za njeno suzbijanje.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.