Moskva: Velika Britanija preuveličava svoju ulogu u spoljnoj politici Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Jul.2020, 13:05

Moskva: Velika Britanija preuveličava svoju ulogu u spoljnoj politici Rusije

Ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin okarakterisao je izveštaj britanskog parlamentarnog odbora kao „mnogo buke ni oko čega“.
„Ako hoćete jednom rečenicom – ovo je klasični šekspirovski slučaj: mnogo buke ni oko čega“, rekao je ambasador. On je dodao da je „ovo izveštaj o tome kako poboljšati koordinaciju obaveštajnih službi u Velikoj Britaniji, koji su pripremili poslanici i nekoliko eksperata koje dobro poznajemo“. Kelin smatra da, ako se reč „Rusija“ zameni imenom druge zemlje, značenje izveštaja se neće promeniti. Velika Britanija preuveličava svoju ulogu u spoljnoj politici Rusije, smatra ambasador. „Ovakav pristup nam zatvara komunikaciju. U izveštaju je preuveličana uloga Velike Britanije u ruskoj spoljnoj politici. Ona nema takvu ulogu“, rekao je Kelin. „Veliku Britaniju posmatramo kao bilo koju drugu Zapadnu zemlju, bilo da je to Francuska, Nemačka, Švedska ili Rumunija. Ako Velika Britanija ne želi da sarađuje sa nama, onda ni mi nećemo težiti tom radu“, objasnio je on.  
Pogledaj vesti o: Moskva,   London

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija i špijunaža: Velika Britanija „ozbiljno potcenila“ rusku pretnju

Izvor: Danas, 22.Jul.2020

Getty Images Vlada Velike Britanije „ozbiljno je potcenila“ rusku pretnju i neophodnu reakciju na nju, zaključak je britanskog parlamentarnog Odbora za obaveštajni rad i bezbednost. Dugo očekivani izveštaj o ruskim aktivnostima u Velikoj Britaniji tvrdi da vlada „zaostaje u reagovanju“ i...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.