„Moramo se suočiti sa sve većim izazovima koji dolaze od Rusije i Kine“

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2020, 18:26

„Moramo se suočiti sa sve većim izazovima koji dolaze od Rusije i Kine“

"Amerika neće dozvoliti Rusiji i Kini da napreduju u modernizaciji i povećanju broja nuklearnog oružja", rekao je stalni predstavnik SAD na Konferenciji o razoružavanju Robert Vud u intervjuu za „Si-Bi-Es njuz“.
Prema njegovim rečima, SAD takođe modernizuju svoje naoružanje, ali ne povećavaju broj tehnike. „Moramo se suočiti sa sve većim izazovima koji dolaze od Rusije i Kine, i reagovati na njih. Ne možemo zatvoriti oči na to. Zbog toga, kada se Rusija i Kina kreću putanjom koja je drugačija od naše, mi moramo preduzeti ono što odgovara našim nacionalnim interesima i interesima naših saveznika“, rekao je Vud. Moskva: SAD neosnovano optužuju Rusiju i Kinu za stvaranje „najvećih strateških pretnji“ u kosmosuhttps://t.co/pFbZ1bszsb
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 21, 2020 Stalni predstavnik SAD posebno je ukazao pažnju na "opasnost" koja dolazi od Kine. Prema njegovim rečima, "zalihe nuklearnog oružja u toj zemlji u poslednjih deset godina su se mogle udvostručiti".  „Kina je bila oslobođena od bilo kakvih ograničenja kada je reč o kontroli naoružanja, jer sporazumi, koje su ranije sklopile SAD i Rusija, ne uključuju Kinu. Smatramo da je odavno vreme da i Kina sedne za pregovarački sto. Nastavićemo da insistiramo na tome“, rekao je Vud.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.