Izvor: Glas javnosti, 07.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Monca“ od Praga do Monte Karla

Italijanska saobraćajna policija privela je trojicu engleskih milijardera koji su na automagistrali A12, koja vodi prema Đenovi, organizovali sopstvene auto-trke. Ukoliko budu osuđeni, mogu dobiti od jedne do tri godine zatvora sa konfiskacijom automobila i oduzimanja vozačkih dozvola.

Svaki od trojice milijardera sedeo je za volanom luksuznog sportskog automobila kao što su „lamborgini mursjelago“, „porše 911 turbo“ i „ferari F430“, a policajcima koji su ih zaustavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << objasnili su da su krenuli za Monte Karlo - na godišnje trke automobila „Morgan kar miting“. Prva dvojica su zadržana u predgrađu Đenove, dok su sa autostrade skretali prema Sestri-Levante. Sva trojica su vozila preko 200 na sat po krivudavom putu, što je bilo dva puta više od dozvoljene maksimalne brzine. Policiju su u pomoć pozvali uplašeni vozači drugih automobila. Bogati Englezi nisu se, međutim, zaustavili na prvi znak „stop“. Počela je potera koja se završila sudarom „poršea“ i „lamborginija“, dok je „porše“ uspeo da za neko vreme izmakne goniocima.

Nakon privođenja, bogataši su se najviše brinuli - gde mogu odmah da nađu pouzdane vozače sa brzim kolima da ih prebace u Monte Karlo. Policija ima nameru da ih optuži da su organizovali sopstvenu „piratsku auto-trku po Evropi“ i da su, radi toga, otvorili poseban veb-sajt preko kojeg su svi njihovi poklonici mogli da ih prate tokom celog puta - zahvaljujući specijalnoj satelitskoj opremi na njihovim automobilima. Italijani tvrde da je start ove trke bio u Pragu, a da je Monte Karlo - posle Venecije i Rima kao prolaznih stanica - trebalo da bude finiš.

sto ne organizuju tu trku u engleskoj?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.