Izvor: Blic, 21.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogući veliki neredi u Londonu tokom samita G20

Upozorenje Skotland Jarda o velikim neredima u Londonu koji će, kako se očekuje, pratiti održavanje samita grupe G20 od 2. aprila, današnja je tema britanskih listova.

Demonstranti će, kako najavljuje Indipendent, pokušati da potpuno blokiraju London, prenosi Bi-Bi-Si . Anarhisti, antiglobalisti i ekolozi sarađuju u organizovanju demonstracija bez presedana širom Londona, što će testirati policijske kapacitete do krajnjih granica, piše Tajms.

Direktorima velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firmi u londonskom Sitiju je savetovano da otkažu sastanke i unajme obezbeđenje 1. aprila, koji su antiglobalistički aktivisti nazvali "Danom finansijskih budala".

"Dejli Telegraf" saznaje od visokih oficira antiterorističkih jedinica da su britanski hoteli i druge javne zgrade u opasnosti od napada u stilu onih nedavnih u indijskom gradu Mumbaju.

Oni kažu da je rizik od ovih napada ocenjen kao izuzetno visok. Službe bezbednosti su se do sad bavile sprečavanjem bombaških napada, ali ovi od kojih se strahuje bili bi izvršeni uz pomoć automatskog oružja.

Bezbednosni zvaničnici sada razmatraju mogućnost izdavanja uputstava upravama hotela i drugih poslovnih zgrada u kojima se okuplja veliki broj ljudi, kako da se najbolje zaštite od eventualnog napada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.