Mlekari traktorima paralisali Brisel

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlekari traktorima paralisali Brisel

Evropski mlekari blokirali su danas traktorima glavne saobraćajnice i tunele u Briselu u znak protesta zbog niskih cena mleka i ukidanja subvencija.
          Belgijski, francuski i nemački mlekari planirali su da u glavni grad Belgije dovezu čak 4.000 traktora, a dolazak prve grupe mašina još sinoć je paralisao saobraćaj na prilazima gradu i u centru. Konvoj poljoprivrednih mašina će danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u nekoliko kolona proći kroz centar grada, da bi se na kraju okupili na briselskom trgu Šuman, gde je sedište većine evropskih insitucija i gde danas zaseda savet ministara poljoprivrede EU. Gradske vlasti apelovale su na vozače da ne koriste automobile bez preke potrebe, a grad nadleću policijski helikopteri. Mlekari traže da im se vrate subvencije i ograniči uvoz mleka nakon što je belgijska vlada, povinujući se propisima EU, poslednjih godina postepeno obustavila dotacije farmerima i otvorila svoje tržište za uvoz jeftinog mleka iz inostranstva. Ruske sankcije Evropskoj uniji, koje uključuju zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i smanjenje potražnje Kine za uvoznim mlekom dodatno su otežali njihovu situaciju i doveli do stvaranja velikih viškova. To je samo u ovoj godini dovelo do pojeftinjenja mleka od oko 25 odsto, a farmeri tvrde da im preti bankrot ako se ponovo ne uvede sistem subvencija i carina na uvozno mleko.
AP Photo/Valentin Bianchi


Nastavak na Press...






Povezane vesti

MLEKARSKA BUNA Farmeri traktorima paralisali Brisel zbog smanjenja cene mleka

Izvor: Blic, 07.Sep.2015

Hiljade evropskih farmera palile su danas petarde, trubile u znak protesta i blokirale ulice i tunele u Briselu traktorima zahtevajući hitnu pomoć iz fondova EU zbog niskih cena mleka i ukidanja subvencija...Over 5,000 farmers rally in #Brussels demanding EU help amid low food prices http://t.co/33TlompNHf...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.