Mjanmar: Uhapšeno na stotine demonstranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 18:36

Mjanmar: Uhapšeno na stotine demonstranata

Policija Mjanmara je danas uhapsila na stotine demonstranata u najvećoj akciji sprovedenoj od početka protesta građana protiv vojnog puča 1. februara, u kojem je svrgnuta vlada premijerke Aung San Su Ći, saopštila je Asocijacija političkih zatvorenika (AAPP).

"Definitivno možemo da potvrdimo da ima stotine uhapšenih", navodi se u saopštenju AAPP koje je preneo Rojters.

Dodaje se da je 10 autobusa sa uhapšenima otišlo u Insein zatvor, a da je u svakom vozilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo između 40 i 50 osoba.

"Pokušavamo da saznamo imena uhapšenih", dodaje AAPP.

Mjanmar opozvao ambasadora iz UN: Izdao je državu

Ambasador Mjanmara u Ujedinjenim nacijama Kjo Moe Tun je opozvan, saopštila je državna televizija Mjanmara, samo dan nakon što je apelovao na UN da upotrebe "sve raspoložive mere" da ponište vojni puč od 1. februara u kojem je svrgnuta vlada, a premijerka Aung San Su Ći.

Kjo Moe Tun je govorio pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u ime uhapšene premijerke Su Ći i njen vlade.

Državna televizija MRTV je saopštila da je "izdao državu i govorio za nezvaničnu organizaciju koja ne reprezentuje državu, usput zloupotrebivši ambasadorska ovlašćenja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uhapšeno na stotine demonstranata u Mjanmaru

Izvor: B92, 27.Feb.2021

Policija Mjanmara je danas uhapsila na stotine demonstranata u najvećoj akciji sprovedenoj od početka protesta građana protiv vojnog puča 1. februara..."Definitivno možemo da potvrdimo da ima stotine uhapšenih", navodi se u saopštenju AAPP koje je preneo Rojters...Dodaje se da je 10 autobusa sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.