Mjanmar: Broj poginulih porastao na 100

Izvor: Studio B, 22.Nov.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mjanmar: Broj poginulih porastao na 100

Broj poginulih u velikom odronu u blizini rudnika žada na severu Mjanmara porastao je na 100, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Broj poginulih u velikom odronu u blizini rudnika žada na severu Mjanmara porastao je na 100, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

NEJPJIDO - Broj poginulih u velikom odronu u blizini rudnika žada na severu Mjanmara porastao je na 100, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Oni su dodali da spasioci i dalje pronalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tela žrtava.

Pretpostavlja se da su poginuli pre nesreće pretraživali brdo otpada koje su iskrcali bageri koje koriste rudničke kompanije da bi na toj lokaciji eksploatisali rezerve žada, prenela je agencija AFP.

Veliki odron je uništio više desetina trošnih kućica u kojima su boravili podigli putujići radnici.

Oni su tu došli u nadi da će zaraditi nešto novca na ostacima tajnovite, više milijardi dolara vredne industrije žada u ratom razorenoj mjanmarskoj pokrajini Kačin.

"Pronalazimo samo leševe, a niko ne zna koliko je ljudi tu živelo", rekao je lokalni zvaničnik i dodao da je samo jedna osoba izvučena živa iz odrona, ali je i ona ubrzo preminula.

Mjanmar je izvor gotovo svih svetskih zaliha najfinijeg jadeita, gotovo providnog zelenog kamena koji se izuzetno ceni u susednoj Kini.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stotinu poginulih u odronu u Mjanmaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2015

Broj poginulih u velikom odronu u blizini rudnika žada na severu Mjanmara porastao je na 100, saopštili su danas lokalni zvaničnici...Oni su dodali da spasioci i dalje pronalaze tela žrtava...Pretpostavlja se da su poginuli pre nesreće pretraživali brdo otpada koje su iskrcali bageri koje koriste...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.